Opnieuw beginnen

De oude website van Polteq B.V. moest op de schop, zo luidde de opdracht. Er was in het verleden al een campagne gemaakt waar nieuwe beelden en huisstijl elementen voor gemaakt zijn.

Om deze stijl door te kunnen voeren moest de website dit ook gaan uitstralen. Na een plan geschreven te hebben met alle eisen en wensen zijn we aan de slag gegaan.

Implementeren huisstijl

Allereerst zijn we begonnen met het maken van een ontwerp voor de homepage. De huisstijl hebben we doorgetrokken in dit ontwerp en dit werkte zeer goed! Al snel hadden we samen met Polteq een goede stijl te pakken waar we mee door wilden gaan.

Dit ontwerp is verfijnd en uitgewerkt en op basis daarvan zijn er ontwerpen gerealiseerd voor de overige pagina’s. Dit vereiste nogal wat overleg omdat de verschillende afdelingen binnen het bedrijf verantwoordelijk waren voor hun eigen deel op de website.

Uiteindelijk is er een definitieve stijl bepaald en daar is alles op gebaseerd.

Testen is een vak apart

Bij de technische oplevering van de website kwam de expertise van Polteq om de hoek kijken. Ze hebben het testen van (web)applicaties tot een sport gemaakt en daar was hun eigen website uiteraard geen uitzondering op.

Wat gebleken is, is dat het voor zowel Polteq als voor ons een zeer leerzaam traject is geweest. Een onderdeel wat je niet zomaar kunt overslaan, het testen.