Skip to content Skip to footer

Deventer Helpt Isoleren

Deventer Helpt Isoleren is een initiatief van de gemeente Deventer om huiseigenaren met een laag inkomen te helpen met het isoleren van hun woning. Het doel is om de energierekening van deze huishoudens te verlagen en zo een bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Wij hebben voor dit initiatief een campagne ontwikkeld en uitgevoerd om de doelgroep te bereiken. De campagne bestond uit zowel online als offline middelen, waaronder:

  • Een campagnewebsite (www.deventerhelpt.nl)
  • Flyers, foto’s, video’s, artikelen en een animatie
  • Een samenwerking met Go Ahead Eagles
  • Een online en offline campagne op social media, in advertenties en in de wijk

De transitie die we hier hebben ondersteund, is dat de gemeente Deventer bij wil dragen aan een duurzamere wereld en ook de bewoners met een lager inkomen met een eigen woning wil helpen met isoleren om zo de energierekening omlaag te krijgen. Een moeilijk te bereiken doelgroep, maar wel met een heel goed doel. Middels een campagne, zowel online als fysiek in de wijk, zijn we in gesprek gekomen met de doelgroep en hebben zo meer mensen weten te bereiken die gebruik hebben gemaakt van een gratis isolatiemaatregel die de gemeente betaald heeft. Door vooral Deventernaren aan te spreken of ze iemand kennen die in aanmerking komt voor de regeling, is een sneeuwbaleffect gecreeerd. 

Zie voor meer informatie: www.deventerhelpt.nl 

Conceptuele campagnes en ontwikkelen middelen

Deventer Helpt Isoleren is een initiatief ontwikkeld door de gemeente Deventer in samenwerking met Deventer Energie Coöperatie. Dit programma biedt ondersteuning aan huiseigenaren door middel van de expertise van de Energiecoaches van Deventer Energie. De Energiecoaches bezoeken de aanvragers thuis om gezamenlijk te beoordelen welke isolatiemaatregelen het meest effectief zijn. Ze bieden begeleiding bij het nemen van beslissingen.

CliëntGemeente DeventerJaar2021DienstCore - Concept - CreatieShare
Geverifieerd door MonsterInsights