Branding Friends

Influencer marketing

Promocial is hét label van Branding Friends voor Influencer Marketing campagnes. Bij influencer marketing ligt de focus op personen die op social media kanalen een groot publiek hebben en een voorbeeldfunctie hebben voor hun volgers.

‘Influencer Marketing’ is een vorm van marketing waarbij je invloedrijke mensen op social media inzet om jouw doelgroep te bereiken. Influencers hebben een voorbeeldfunctie op social media en zijn gespecialiseerd in een bepaald gebied zoals mode, reizen, eten, leefstijl of technologie en delen content die daarbij past. Influencers verspreiden hun content via één of meerdere social media zoals Instagram, LinkedIn, Facebook of YouTube. Zo krijg je dus promotie via social media. Dat is waar Promocial voor staat!

Influencers hebben vaak een groot bereik, maar dit hoeft niet per se. Een influencer kan bijvoorbeeld ook een (relatief) kleine groep volgers hebben, maar door zijn of haar status veel invloed hebben binnen een bepaalde niche. Bedrijven besteden steeds meer tijd en geld aan de inzet van influencers om hun producten te promoten. Influencer marketing is – mits goed uitgevoerd – spontaan, origineel en bovenal effectief.

Meer weten?

Influencers

Het aantal influencers is ongelofelijk gestegen. Iedereen die wel eens zelf een influencer heeft benaderd, of zelf een campagne met influencers heeft gedaan, weet hoeveel tijd en moeite het kost om de juiste influencers te vinden voor je merk. Het kost vervolgens nog meer tijd en moeite om contact te onderhouden, de door jou gewenste content te briefen, tot een planning te komen, kwaliteitscontrole van de boodschap te doen en vooral de resultaten van de campagne te monitoren en te rapporteren.

Omgekeerd worstelen veel influencers met het krijgen van passende opdrachten, communicatie rond briefings, vastleggen van afspraken, bepalen van marktconforme tarieven en met het bouwen van duurzame relaties met opdrachtgevers.

Spread the word... Influencer marketing

Platform

Promocial is partner van Join en maakt daarmee gebruik van de SaaS software van Join. Het Join-platform automatiseert de inzet van Influencer Marketing en garandeert een veilige en transparante samenwerking voor alle partijen. Het platform is tevens  aan te passen aan jouw specifieke wensen om gericht campagnes uit te voeren. 

Training

Naast campagnes draaien wordt de influencer een trainings- en begeleidingsprogramma aangeboden door Promocial (in samenwerking met ZoJij) zodat influencers getraind worden om professionele samenwerkingen met adverteerders aan te gaan en goed begeleid worden hun carrière vorm te geven.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem contact op met Aldert of Sander

Aldert van Buuren
06 22 90 41 86
aldert@brandingfriends.nl

Sander Span
06 53 83 43 88
sander@brandingfriends.nl